Matkaehdot

La Strada Travels noudattaa Kuluttajaviraston yleisiä valmismatkaehtoja.

Yleiset valmismatkaehdot

Lisäksi sovellamme seuraavia lisä- ja erityisehtoja. La Strada Travelsin matka alkaa ja päättyy kohdemaassa. Näissä ehdoissa matkasta puhuttaessa tarkoitetaan kohdemaassa tapahtuvaa toimintaa. La Strada Travels ei myy lentoja. Jos matkaan sisältyy lennot, ne on järjestetty yhteistyössä toisen matkatoimiston kanssa, joka myy lentoja.

1 Matkan varaus

Matkan varaus on molempia osapuolia sitova kun varausmaksu (30% matkan kokonaishinnasta) on maksettu. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy valmismatkalain matkaehdot sekä La Strada Travelsin lisä- ja erityisehdot.

2 Varaus- ja maksuehdot

Jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä ja varaa matka! Matka toteutuu, kun osallistujia on tarpeellinen määrä. Heti kun osallistujien vähimmäismäärä (6 tai katso matkaohjelma) on ylitetty ja matka siis toteutuu varmasti, lähetämme matkustajalle sähköpostin ja laskun. Täten matkustaja voi varata itse lennot ja vahvistaa varauksen maksamalla 30% matkan kokonaishinnasta laskua vastaan. Maksun vastaanotettuamme vahvistamme varauksen sähköpostitse. Loppumaksu (70%) laskutetaan kahdeksän-viisi viikkoa ennen matkan alkua (matkasta riippuen).

3 Vastuut

Matkustaja osallistuu omalla vastuullaan kaikkiin retkiin. Matkan aikana matkustajalla on oltava voimassa oleva henkilövahingot kattava matkavakuutus. Matkatavarat ovat aina matkustajan omalla vastuulla. La Strada Travels ei ole vastuussa matkan aikana tarjotusta ruuasta, joka on kokonaan ravintoloiden vastuulla. La Strada Travels vastaa ohjelman mukaisista maajärjestelyistä kohteessa.

4 Matkan peruutus

Matka tulee perua kirjallisesti. Peruutuksen voi lähettää sähköpostilla tai kirjeitse, jonka La Strada Travels sitten vahvistaa.

a) Mikäli matkustaja peruuttaa matkan viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, häneltä peritään kuluina 30% matkan kokonaishinnasta.
b) Mikäli matkustaja peruuttaa matkan viimeistään 40 vrk ennen matkan alkua, La Strada Travels perii 50% matkan kokonaishinnasta.
c) Mikäli matkustaja peruuttaa matkan viimeistään 14 vrk ennen matkan alkua, La Strada Travels perii 80% matkan kokonaishinnasta.
d) Mikäli matkustaja peruuttaa matkan myöhemmin kuin 14 vrk ennen matkan alkua, La Strada Travels perii matkustajalta koko matkan hinnan.
f) Jos La Strada Travels joutuu peruuttamaan matkan odottamattomasta syystä vaikka matkan toteutuminen on vahvistettu, 30% varausmaksu palautetaan (vähennettynä toimistokuluilla) ellei matkustaja halua siirtää varaustaan muulle (tai samalle mutta myhöemmin) matkalle.
g) Jos La Strada Travels joutuu siirtämään matkaa toiseen ajankohtaan syistä, joihin se ei voi itse vaikuttaa, ja uusi ajankohta ei ole sopiva joillekin asiakkaille, La Strada Travels myöntää näille arvokupongin, jonka arvo vastaa asiakkaan matkasta siihen mennessä maksamaa summaa. Arvokuponkia voi käyttää sekä kaikkiin La Strada Travelsin järjestämiin valmismatkoihin että lomakotien vuokriin, ja se on voimassa 2 vuotta sen myöntöpäivästä.

5 Lentoliput (katso myös ensimmäinen kappale)

a) La Strada Travels ei myy lentolippuja. La Strada Travels antaa yleensä lentosuosituksen kullekin matkalle, mutta matkustaja vastaa itse lennon varaamisesta ja maksamisesta. Matkustaja voi siis varata lennon itse valitsemaltaan taholta. Matkustajan tulee varata lento vasta sen jälkeen kun La Strada Travels on vahvistanut matkan toteutumisen sähköpostilla tai postitse. Mikäli matkustaja varaa lennon ennen vahvistusta ja matkaa ei toteuteta, La Strada Travels ei vastaa kuluista joita mahdollisesti käyttämättä jäävä lento aiheuttaa.
b) La Strada Travelsin matkan virallinen alku- ja päätepiste on aina ensimmäisen ja viimeisen päivän hotelli tai muu majoituspaikka, tai kohdemaan ohjelman mukainen lentokenttä (jos La Strada Travels järjestää kuljetuksen lentokentältä ja takaisin).

6 Osanottajamäärä

a) La Strada Travelsin matkojen ryhmien koko on yleensä 6-18. Mikäli osanottajia on alle kuusi tai alle matkaohjelmassa mainitun vähimmäismäärän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitamme mahdollisimman pian, viimeistään 31 päivää ennen matkan alkua. Matkasta riippuen osallistujia voi olla myös alle 6 tai yli 18.

7 Mahdolliset muutokset

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Emme voi vastata matkan julkaisemisen jälkeen tulleista meistä riippumattomista muutoksista. Saatamme joutua korottamaan maapaketin hintaa tai muuttamaan matkaohjelmassa mainittuja lähtö- tai tuloaikoja.

8 Yleistä

Kaikissa tilanteissa maalaisjärjen käyttö on sallittua!