Kulttuurimatkat

Pääsiäinen merellä, vuorilla ja kukkuloilla Marchessa
Ryhmän koko
6 -14 hlöä
Hinta
1650 €
Ota yhteyttä

MATKAOHJELMA

Keskiviikko - Saapuminen Grottammareen

Lentosuositus: Finnair Hel 07.55 – Rooma 10.15

Saapuminen Rooman Fiumicino-lentokentälle. Kuljetus kylään, jossa voi ihailla kukkuloille ja merelle avautuvaa näköalaa,menneitä aikoja henkiviä kapeita kujia, pieniä hyvin säilyneitä kirkkoja. Casa Pazzin isäntä Roberto toivottaa meidät tervetulleiksi. Illallisen nautimme kylän pienessä ravintolassa.

klo 11.30   Bussikuljetus (lentosuositusten mukaan) Roomasta Grottammareen (3,5 h)
klo 15.00   Majoittuminen Ylä-Grottammare- nimiseen vanhaan jo roomalaisten aikana asutettuun kylään, joka on vuoren syleilyssä merelle päin katsoen, historiaa huokuvaan Casa Pazziin www.casapazzi.com.

Kyseessä on 1700-luvulta peräisin oleva rakennus, joka on restauroitu taidokkaasti arvokkaita materiaaleja käyttäen ja tehden jokaisesta tilasta omanlaisensa; tyyliltään erilaiset pienet huoneistot on sijoitettu kohtisuorassa olevalle huipulle meren äärelle, ja niistä avautuu vaikuttava näköala Adrianmeren rannikolle; meren sini ja tuoksu ovat läsnä jokaisessa huoneessa!

klo 15.30   Matkanjärjestäjä Paolo Pellein tervehdys ja matkan esittely
klo 16.00   Vapaata tutustumista kylään
klo 19.00   Tervetuliaisillallinen ravintolassa Ylä-Grottammaressa alueen paikallisten erikoisuuksien ja erinomaisten viinien äärellä

Torstai - Offida, kieli ja viini

Vaihdamme maisemaa ja hyppäämme kukkulalle kohti historiallista Offidaa. Jätämme taaksemme meren. Kukkulat ovat pehmeitä mutta myös määrätietoisia ja rosoisia.Pidämme ensimmäisen italian kielen oppitunnin Offidassa sijaitsevassa 1300-luvulta peräisin olevassa entisessä San Francescon luostarissa, nykyisessä Marchen maakunnan enoteekissä viinien äärellä.  

klo 08.00   Korkealaatuisista aineksista koostuva aamiainen: leipää, leikkeleitä, juustoja, vihanneksia, kakkuja, piirakoita, espressoa, cappuccinoa
klo 09.00   Lähtö Offidaan ( http://www.comune.offida.ap.it/en/citta/default.asp) , karnevaalista, pitsinnypläyksestä ja erinomaisesta viinistä tunnettuun kaupunkiin. Halukkaat osallistuvat tervehdyksiä ja esittelyjä käsittelevälle italian kielen oppitunnille (1,5 h) Paolo Pellein johdolla. Muut tutustuvat kaupunkiin vilkkaana toripäivänä.
klo 12.00   Enoteekissä nautitun Picenon parhaita viinejä sisältävän aperitiivin jälkeen kävelemme kaikki yhdessä pitkin kaupungin katuja kuuluisalle Santa Maria della Rocca –kirkolle asti , joka on Marchen alueen merkittävimpiä nähtävyyksiä. Se on mestari Albertinon suunnittelema mahtava romaanilais-goottilainen tiilirakennus, joka rakennettiin vuonna 1330 pienen benediktiiniläiskirkon paikalle.
klo 13.30   Tyypillinen offidalainen lounas ravintolassa.
klo 17.00 Paluu Grottammareen ja ilta vapaa
klo 20.00  Vapaa illallinen Grottammaressa

Pitkäperjantai - Meripäivä

klo 08.00   Aamiainen

klo 09.00 Toinen Italian kielen oppitunti, jolla käsitellään tilauksia ravintolassa ja baarissaklo 11.00   Lähtö San Benedetto del Trontoon. Toripäivä. Vapaata aikaa San Benedetto del Tronton palmujen valtaamalla rantakadulla (monien mielestä Italian kauneimmalla), kalastussatamassa ja sen kalatorin erikoislaatuisessa tunnelmassa, vanhan kalastaja-alueen tielabyrinteissä…klo 13.00   Runsas kalalounas meren rannalla; San Benedetton kala on tunnettu ympäri Italiaa maukkaudestaan ja monipuolisuudestaan, kalalajeja on satoja: pienistä äyriäisistä suurempiin kaloihin kuten merikrottiin, meriahveneen tai merianturaan. Paluu Grottammareen.klo 20.00   Illallinen vapaa

Lauantai - Ascoli Picenon taide ja kieli

Iltapäivällä pidämme italian kielen oppitunnin ja sitten vierailemme Ascoli Picenossa, joka on vaikuttava öisessä valaistuksessa.

klo 08.00   Aamiainen, aamupäivä vapaata
klo 13.00   Lounas vapaa
klo 15.00   Kolmas italian kielen alkeiskurssin oppitunti (1,5 h) Casa Pazzin tiloissa. Muut vapaalla
klo 17.00  Lähtö Ascoli Picenoon, Travertiini-kivestä rakennettuun provinssin pääkaupunkiin. Se on Picenien perustama, myöhemmin roomalaisten asuttama kaupunki, joka sijoittuu strategisesti vielä nykyäänkin Rooman Adrianmereen yhdistävän Via Salarian (suolatien) päähän. Tutustumme oppaan kanssa kaupunkiin, freskoja pursuavaan tuomiokirkkoon (jossa esitetään pääsiäiseen kuuluvia rituaaleja), ajatuksia herättävään pääaukioon ja vanhan kaupungin kujiin. Suosittelemme vierailua Ascolin arvossapidetyssä taidemuseossa (yksi esittävän taiteen merkittävimmistä museoista Italiassa: Carlo Crivellin, Paolo da Visson, Simone de Magistrisin, Renin, ym. maalauksia). Vapaata aikaa vanhassa kaupungissa.

klo 20.00   Alueen herkkuja sisältävä illallinen Ascolin ravintolassa, paluu


Sunnuntai - Vapaa pääsiäinen

Vietämme pääsiäistä levon merkeissä! Kaikki voivat rakentaa mieleisensä ohjelman, esimerkiksi tehdä kävelyretken rantakadulla tai rannalla.

klo 09.00   Pääsiäisaamiainen

Maanantai - toinen pääsiäispäivä - Sibilliini-vuoret, viini ja ruoanlaittokurssi

Suuntaamme kohti Sibilliini-vuorten kansallispuistoa ja pysähdymme Amandolassa ja Montemonacossa, Sibilliini-vuorten puiston sydämessä. Iltapäivällä vierailemme Ripatransonen vanhassa kylässä ja luomuviinitilalla. Päätämme päivän ruoanlaittokurssin ja jäähyväisillallisen merkeissä!

klo 08.00   Aamiainen
klo 08.30   Lähtö kohti Sibilliinien vuorijonoa ( http://www.sibillini.net/) , jossa pysähdymme muutamassa vuoristokylässä (Amandola, MOntefortino, Montemonaco). Jos sää sallii, järjestämme keskipitkän (noin 1,5 h) kävelyretken vuoristossa, joko kauniissa rotkossa tai muualla.
klo 13.00/14.00   Piknik-lounas vuoristossa. Käynti vuoriston pienessä lihakaupassa (jos se on auki) ja paluu Grottammareen.

klo 17.00   Jatkamme iltapäivällä kukkulaista matkaamme: pakollinen vierailu ihailemaan Picenoon levittäytyvää näköalaa Ripatransonen taidetta ja historiaa täynnä olevasta kaupungista. Lyhyt kaupunkikierros. Pysähdymme viinitilalla (www.lecaniette.it ), joka tuottaa korkealaatuista luomuviiniä. Giovannin opastamana tutustumme tilaan, maistelemme pienen naposteltavan kera upeita Montepulciano- ja Sangiovese-rypäleistä tehtyjä punaviinejä ja mielenkiintoisia valkoviinejä, varsinkin Pecorinoa. Tila tuottaa myös erinomaista “Sibilla”-nimistä makeaa jälkiruokaviiniä. Sen jälkeen kaikki keittiöön joko tilalla tai läheisellä maatilalla. Taitavan kokin opastuksella opimme valmistamaan tuorepastaa, uunilammasta, gratinoituja kasviksia…

klo 20.00   Suuri itse valmistamamme illallinen!

Tiistai - Maagiset Luolat

Aamupäivällä sukellamme maan alle tutustumaan mystisiin luoliin.

klo 8.00  Aamiainen
klo 9.00   Lähtö Frasassin luoliin    
klo 10.30  Opastettu käynti (englanti/italia) Frasassin maagisissa luolissa; kyseessä on maanalaiset, avarat ja mahtavat luolat, jotka on valaistu erikoisella tavalla. Vuosisatoja vanhat tippukivipuikot ja tippukivipylväät  ovat synnyttäneet outoja ja erikoisia muotoja; luolissa on myös Finlandia-niminen sali! Reitti on erittäin turvallinen ja kulkee pitkin sementoitua tietä.

klo 13.00  Lounas luolien lähellä sijaitsevassa ravintolassaja paluu Grottammareen
klo 16.30   PaluuGrottammareen
klo 18.00   Vapaa ilta

Keskiviikko - Ostoksilla ja paluu

Aamupäivä on omistettu matkailijoiden toivomille ostoksille

klo 08.00   Aamiainen
klo 09.00   Aamupäivä vapaata tai ostoksilla: elintarvikkeita, leikkeleitä, juustoja, viinejä, korkealaatuisia kenkiä, vaatteita, tai mitä tahansa mikä on teille tarpeen…
klo 12.00   Vapaa lounas
klo 14.00  Bussikuljetus Roomaan ja matkan palaute bussissa.

Lentosuositus:                   Finnair Rooma 19.40 – Helsinki 00.05

Huom!

Italian kielen tuntemus ei ole välttämätöntä. Matkaohjelmaan sisältyy sekä opastettuja että itsenäisesti vierailtavia kohteita, sillä haluamme että matkailijalla on mahdollisuus tutustua paikkoihin ja ihmisiin myös omin neuvoin ja omalla tavallaan. Matkanjärjestäjä Paolo Pellei, joka on kotoisin tältä alueelta, on aina ryhmän (6-16 osallistujaa) mukana. Jatkuva, mutta hienotunteinen läsnäolo. Vastaamme mielellämme jokaiseen pyyntöönne tai erikoistoivomukseenne.

Matkaohjelmaan voi tulla pieniä muutoksia, jotka eivät kuitenkaan vaikuta matkan kokonaisuuteen.

VARAUS- JA MAKSUOHJEET

Jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä ja varaa matka! Matka toteutuu, kun osallistujia on tarpeellinen määrä. Heti kun osallistujien vähimmäismäärä on ylitetty ja matka siis toteutuu varmasti, lähetämme Sinulle sähköpostin ja laskun. Täten voit varata itse lennot ja vahvistaa varauksesi maksamalla 30% matkan kokonaishinnasta. Maksun vastaanotettuamme vahvistamme varauksesi sähköpostitse. Loppumaksu (70%) laskutetaan kolme viikkoa ennen matkan alkua. Peruutusten ja maksujen palautusten osalta noudatamme kuluttajaviraston yleisiä valmismatkaehtoja ja omia lisä- ja erityisehtojamme.

Hintaan sisältyy:
 • meno- ja paluukuljetus Rooman Fiumicino-lentokentältä ja takaisin ja kaikki matkaohjelmaan kuuluvat kuljetukset
 • 7 yötä Casa Pazzissa:
 • Oriente, Le Terrazze, Le Palme -  huoneistot, joissa makuuhuone (parisänky), keittiö, kylpyhuone, oleskelutila, jossa erittäin mukava yhden ja puolen hengen vuodesohva (vuodesohvalla nukkuvalle kolmannelle henkilölle 10% alennus)
 • Le Volte - 4 hengen huoneisto, jossa kaksi makuuhuonetta (parisängyt), keittiö, oleskelutila ja kaksi kylpyhuonetta
 • Il Melograno – makuuhuone (parisänky) ja oma kylpyhuone (ei keittiötä)
 • Huoneisto yhden hengen käytössä, lisämaksu 55 EUR/yö
 • Liinavaatteiden vaihto kaksi kertaa
 • 7 korkealaatuisista luomutuotteista koostuvaa aamiaista
 • Polkupyöriä vapaassa käytössä
 • 6 korkealaatuista ateriakokonaisuutta, sisältäen myös viinit ja muut ruokajuomat. Kaikki ravintolat on valittu tarkasti, sillä  matkoillamme hyvä ruoka ja viini näyttelevät keskeistä osaa.
 • piknik-lounas
 • pieni italian kielen alkeiskurssi, joka koostuu kuudesta oppitunnista: 6 x 45 min. (kurssi on vapaaehtoinen; varauksen yhteydessä ilmoitettava osallistumisesta)
 • ruuanlaittokurssi (yhden ateriakokonaisuuden valmistus)
 • 1 viininmaistelu välipalan kera ja vierailu viinitilalla
 • aperitiivi Marchen alueellisessa enoteekissä
 • öljyjen maistelu
 • helppo kävelyretki vuoristossa oppaan kanssa
 • opastetut käynnit ohjelmassa mainituissa kohteissa
 • pääsymaksut museoihin ja muihin kohteisiin
 • matkanjärjestäjä Paolo Pellein mukanaolo, puhutut kielet: italia, suomi, englanti
 • alv. 24%
Hintaan ei sisälly
 • meno- ja paluulentoja Helsinki – Rooma – Helsinki (kts. lentosuositus)
 • muita lisäpalveluja
 • matkavakuutusta
Ei vielä kuvia