Viinimatkat

Tällä viininkorjuumatkalla koette viininkorjuun tunnelman ja maistelette erinomaisia viinejä, joita nautitaan alueen maukkaan ja monipuolisen ruoan kanssa.
Ryhmän koko
8-12 hlöä
Hinta
1200 € / henkilö
Ota yhteyttä

Tällä viininkorjuu matkalla koette viininkorjuun tunnelman ja maistelette erinomaisia viinejä, joita nautitaan alueen maukkaan ja monipuolisen ruoan kanssa. Viemme teidät turismin valtavirran ulkopuolella oleviin paikkoihin, joissa tutustutte henkilökohtaisesti viinin tuottajiin, pääsette omin käsin poimimaan viinirypäleitä ja seuraamaan viini valmistuksen eri vaiheita. Valitsemamme viinitilat harjoittavat luomuviljelyä. Majoitumme Grottammaressa 1700-luvulta peräsiin olevassa rakennuksessa sijaitsevassa hienossa huoneistohotellissa, joka sijaitsee aivan Adrianmeren yläpuolella olevalla kukkulalla lähellä rantaa.

Olemme järjestäneet useita viininkorjuumatkoja ja tämä on yksi jo toteutetuista ja hyvin onnistuneista. Voimme myös muokata matkaohjelmaa vastaamaan paremmin juuri teidän tarpeitanne!

Lentosuositus, meno*:     Finnair Hel 7.55 - Rooma 10.15
Lentosuositus, paluu:       Finnair Rooma 19.40 -  Hel 00.05

*Matkustajat ostavat itse lentoliput, ja bussikuljetus Rooman lentokentältä järjestetään lentosuositusten mukaisesti.

1 päivä   Saapuminen hedelmälliseen Picenoon

klo 11.00   Bussikuljetus Roomasta
klo 15.00  Majoittuminen Grottammareen huoneistohotelli Casa Pazziin www.casapazzi.com tai www.relaisdelcolle.it. Casa Pazzi sijaitsee upealla merinäköalapaikalla kävelymatkan päässä rannalta. Relais del Colle upealla näköalapaikalla Ripatransonen maaseudulla.

klo 16.00   Matkanjärjestäjän tervehdys, matkaohjelman esittely
klo 19.00   Tervetuloillallinen lähiravintolassa alueen erikoisuuksien ja paikallisten viinien äärellä

2 päivä   Offida & Ascoli Piceno

klo 8.30   Aamiainen
klo 9.00    Vierailu luomuviinitilalla* Offidassa. Viininkorjuuta tai käynti viinitarhassa. Vapaata tutustumista Offidaan.
klo 13.00   Lounas ravintolassa Offidan alueella. Sen jälkeen matka jatkuu Picenon pääkaupunkiin Ascoli Picenoon, arkkitehtonisesti harvinaisen harmoniseen kaupunkiin. Sen pääaukio (Piazza del Popolo) on yksi Italian kauneimmista.
klo 16.00   Lyhyt opastettu kaupunkikierros, jonka jälkeen vapaata aikaa Ascolissa ja paluu hotelliin.

*valitsemamme viinitilat on mainittu Italian tärkeimmissä viinioppaissa ja ne on valittu ottaen huomioon viinien laatu, ympäristöystävällisyys ja vieraiden vastaanotto. Yleensä viinitilat tuottavat myös omaa erinomaista oliiviöljyä.

3 päivä   Meri & kala

klo 8.30   Aamiainen ja vapaata aikaa
klo 11.00   Lähtö kohti merta, San Benedetto del Trontoon, jossa on toripäivä. Vapaata aikaa ostosten tekoon. Nautimme San Benedeton kalastussatamassa (Adrianmeren toiseksi suurin kalastussatama) aperitiivin kalastajien kärryjen lomassa.
klo 13.00   Runsas Adrianmeren antimia sisältävä kalalounas meren rannalla
klo 15.00   Paluu hotelliin    

4 päivä   Lepo

vapaapäivä

5 päivä   Ripatransone ja ruoanlaittokurssi

klo 8.30   Aamiainen
klo 9.00  Lähtö luomuviinitilalle Ripatransoneen. Työskentelemme hetken aikaa viinitarhassa (tai kävelemme siellä) ja maistelemme viinejä pikkupurtavan kera
klo 12.00   Paluu hotelliin, lounas vapaa
klo 16.00   Lähtö läheiseen maatilahotelliin, jossa talon emäntä pitää meille pienen ruoanlaittokurssin ja sommelier tutustuttaa meidät Picenon alueen viineihin (kokkauskurssi voidaan pitää myös viinitilalla).
klo 19.00   Pieni kävelyretki Ripatransonen vanhassa kaupungissa*, jonka jälkeen palaamme nauttimaan osittain itse valmistamaamme illallista.
klo 22.00   Paluu hotelliin

*Jos jossakin lähellä on viinijuhla, osallistumme juhlaan!

6 päivä   Öljy ja paluu

klo 8.30   Aamiainen
klo 9.00   Vierailu palkitussa oliivipuristamossa, jossa maistelemme eri oliiviöljyjä ja tunnettuja täytettyjä Ascolin oliiveja (resepti sivuillamme). Vierailu oliivitarhassa jos oliivien keruu on jo alkanut. Mahdollisuus ostaa öljyä paikan päällä tai tilata sitä Suomeen.
klo 13.00   Paluu Grottammareen ja lepoa. Vapaa lounas.
klo 14.00   Lähtö Roomaan ja matkan palaute bussissa.

Hintaan sisältyy:
 • kuljetus Rooman lentokentältä ja takaisin sekä kaikkiin matkaohjelmassa mainittuihin kohteisiin
 • 5 yötä Casa Pazzissa kahden hengen huoneistossa tai Relais del Collessa kahden hengen huonessa (huoneisto yhden hengen käytössä lisämaksua vastaan).
 • 2 aamupäivänä työskentelyä viinitarhassa (säätilan ja muiden olosuhteiden salliessa)
 • polkupyöriä vapaassa käytössä
 • 4 korkealaatuista ateriakokonaisuutta, mukaan lukien viinit ja muut ruokajuomat
 • ruoanlaittokurssi
 • aperitiivi satamassa
 • opastettu käynti kahdella viinitilalla
 • viinien maistelu tiloilla
 • vierailu oliivipuristamossa, neitsytoliiviöljyjen maistelu
 • Ascolin oliivien maistelu
 • 1 viiniasiantuntijan pitämä johdatus Picenon alueen viineihin
 • opastetut käynnit ja sisäänpääsyt matkaohjelmassa mainittuihin kohteisiin. Ammattitaitoiset paikalliset oppaat puhuvat yleensä englantia, tai tulkkaus italiasta suomeksi
 • tältä alueelta kotoisin olevan matkanjärjestäjän Paolo Pellein tai Riikka Kalajoki-Pellein jatkuva läsnäolo (kielitaito: italia, suomi, englanti)
 • alv. 24%
Hintaan ei sisälly
 • lentoja
 • muita lisäpalveluja
 • matkavakuutusta
Ei vielä kuvia