Munakoisopaistos

Perinteinen italialainen munakoisopaistos. Katso resepti ja valmistusohje!

Ainekset:

  • 8 munakoisoa
  • öljyä
  • 4 mozzarellaa
  • 200 g parmesaania (Parmigiano Reggiano tai Grana Padano)
  • korppujauhoa

Tomaattikastike:

  • 750 g tuoreita kypsiä tomaatteja tai tomaattisosetta tai tomaattimurskaa
  • 1 porkkana
  • tuoretta basilikaa
  • 1 sipuli
  • pala varsiselleriä
  • neitsytoliiviöljyä

Tomaattikastikkeen valmistus:

Laita kylmään kattilaan oliiviöljyä, pieniksi paloiksi leikattu porkkana ja selleri, hienonnettu sipuli, tomaatit (mielellään kuoritut) tai tomaattisose/-murska ja joitakin basilikan lehtiä. Kypsennä kastiketta matalalla lämmöllä noin 30-40 min. Lisää suolaa ja pippuria ja kypsennyksen lopussa vielä muutama basilikanlehti.  

Kastikkeen voi halutessaan tasoittaa sauvasekoittimella.

Paistoksen valmistus:

  • Pese munakoisot, leikkaa ne n. 7 mm paksuisiksi siivuiksi, asettele ne kerroksittain lävikköön ja sirottele niiden pinnalle merisuolaa. Aseta päälle paino ja anna valua noin puoli tuntia.
  • Huuhdo munakoisot huolellisesti ja kuivaa ne keittiöpyyhkeellä.
  • Uppopaista munakoisoviipaleet pannulla runsaassa kuumassa öljyssä molemmilta puolilta (öljyä pitää olla vähintään 3 cm).
  • Nostele viipaleet talouspaperin päälle ja pyyhi pois ylimääräinen öljy.
  • Voitele uunivuoka öljyllä ja laita pohjalle kerros munakoisoviipaleita.
  • Laita munakoisojen päälle tomaattikastiketta (ei liikaa), ja peitä se siivuiksi leikatulla mozzarellalla, sirottele päälle parmesaania, lisää suolaa, pippuria ja vähän hienonnettua basilikaa.
  • Aloita uudestaan munakoisokerroksella ja jatka samassa järjestyksessä kuin edellä kunnes kaikki ainekset on käytetty, jättäen päällimmäiseksi kerrokseksi munakoisoviipaleita.
  • Sirottele päälle runsaasti parmesaania ja korppujauhoa.
  • Laita paistos 170 asteiseen uuniin ja kypsennä noin 30-35 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  • Tarjoile paistos uunivuoassa. Lisäkkeeksi sopii hyvin esim. raikas vihersalaatti.

Munakoisopaistoksen voi valmistaa myös 12-24 tuntia etukäteen, jolloin maku on tasoittunut ja vielä parempi (säilytä paistosta jääkaapissa). Lämmitä tässä tapauksessa paistosta uunissa noin 5 min. ajan ennen tarjoilua. Voit myös pakastaa paistoksen ennen kuin se on kypsennetty uunissa.

Buon appetito!

No items found.