Komisario Montalbanon Sisilia

Matkan ajankohta
7.5.2024
-
13.5.2024
Vapaita paikkoja
Hinta
1980 €/hlö
Ilmoittaudu nyt

Matka kuuluisan komisario Montalbanon jalanjäljissä. Tutustumme Montalbanon barokkityyliseen Sisiliaan, jossa on useita Unescon maailmanperintökohteita. Kuljemme pienissä kylissä, suuremmissa sisämaan ja rantakaupungeissa sekä kalastajakylissä, ja nautimme Sisilian perinteisistä ruoista, viineistä ja tuoksuista. Sisilialaisten ystävieni avulla koemme unohtumattomia elämyksia!

Lentoaikataulu / Lufthansa:

7.5.2024 HELSINKI MUNCHEN 12:45 - 14:20 – MUNCHEN CATANIA 15:35-17:45 (alustava aikataulu)
13.5.2024 CATANIA FRANKFURT 10:00 - 12:40 -  FRANKFURT HELSINKI 14:00 -17:25 (alustava aikataulu)

Matkaohjelma

7.5.2024 tiistai - Saapuminen Sisiliaan ja Notoon

Lento Lufthansa klo 12.45  Helsinki – Munchen – Catania, saapumisaika klo 17.45.
Saapuminen, majoittuminen tyylikkääseen hotelliin Notoon - Masseria degli Ulivi www.masseriadegliulivi.com
Tervetulodrinkki ja matkaohjelman esittely. Lepoa.
Alueelle tyypillinen tervetuloillallinen hotellissa.

8.5 keskiviikko  - Vendicari ja Nero d'Avola

Aamiaisen jälkeen kävelyretki Vendicarin luonnonsuojelualueella, mahdollisuus lintujen tarkkailuun ja uintiin! Teemme kävelyretken rannalla, ja samalla tutustumme yhden Sisilian suurimpiin kuuluvien tonnikalan käsittelypaikkojen jäännöksiin (mahdollisuus noin kolmen tunnin kävelyretkeen). Ennen Notoon paluuta Nero d’Avola –viinin maistelua ruoan kanssa (lounas) viinitilalla. Opastettu kierros Noton vanhassa kaupungissa. Vapaata aikaa. Paluu hotelliin, lepoa ja vapaa illallinen.

9.5 torstai - Montalbano I: Donnafugata, Modica ja Ragusa

Päivä on kokonaan Montalbanolle omistettu. Aamiaisen jälkeen suuntaamme Donnafugataan, jonka kaunis linna esittää sarjassa mafiapomo Balduccio Sinagran taloa. Vapaata aikaa / vapaa lounas. Sieltä siirrymme Modicaan, toiseen barokkilaiseen keskustaan. Pysähtyminen Sisilian vanhimmassa suklaapuodissa, jossa voi maistella sisilialaisia cannoleita ja erilaisia suklaita. Viimeinen etappi on Ragusa, ja erityisesti sen vanhin ja kaunein osa eli Iblan alue. Paluu hotelliin ja illallinen hotellin ravintolassa.

10.5 perjantai - Caltagironen keramiikka ja pieni kokkauskurssi

Aamulla lepoa (mahdollisuus ostoskierrokseen Notossa). Lähtö n. klo 12 keramiikasta tunnettuun Caltagironeen, jossa opastettu kierros, käynti keramiikkapajassa ja pieni kokkauskurssi yksityisessä kodissa. Opimme valmistamaan kuuluisia arancineja, eli Montalbanon lempiruokaa. Runsas aperitiivi kodissa (illallinen) ja paluu hotelliin illan aikana.

11.5 lauantai- Montalbano II: Marzamemi ja Siracusa: meri

Aamupäivällä lähdemme Porto Palo di Capopasseroon, paikkaan jossa Joonianmeri ja Välimeri kohtaavat. Kävelyä, minkä jälkeen siirrymme Marzamemin maalaukselliseen kalastajakylään (jossa on kuvattu joitakin Montalbanon kohtauksia) kalalounasta varten. Iltapäivällä suuntaamme Siracusaan: vierailu Ortigian vanhassa kaupungissa ja käynti upeassa Tuomiokirkossa. Vapaata aikaa. Nautimme aperitiivin Siracusassa. Paluu hotelliin.

12.5 suunnuntai - Montalbano III: Scicli, koti ja lempiravintola

Ensimmäinen etappimme on Scicli, jossa on Montalbanon poliisiasema. Matka jatkuu Montalbanon kotiin Punta Seccaan. Nautimme kalalounas Montalbanon lempiravintolassa ihaillen samalla merenrantaa (jos ravintola on kiinni, nautimme lounaan toisessa ravintolassa). Iltapäivällä kävelyretki Fornace Pennassa, paikassa jossa on kuvattu joitakin sarjan kohtauksia. Kävelyä meren rannalla (jos on aikaa). Paluu hotelliin illalla.

13.5 maanantai - Paluu

Aamulla lähtö Cataniaan. Klo 10.00 Lufthansan lento Catania – Frankfurt – Helsinki. Saapumisaika klo 17.25.

Hinta:

1980 eur/hlö 2hh; lisämaksu 1 hh 220 eur

No items found.
Hintaan sisältyy:
 • lennot
 • matkustajamaksut
 • kuljetukset
 • majoitus
 • aamiaiset
 • Paolon opastus
 • ohjelmassa mainitut ruokailut sisältäen viinit
 • käynnit vierailukohteissa
 • alv 24%
Hintaan ei sisälly:
 •   Matkavakuutusta
 •   Muita lisäpalveluja

Lisää aiheesta

Tutustu aiheeseen liittyviin kirjoituksiimme blogissamme.

Ei aiheeseen liittyviä kirjoituksia.