Komisario Montalbanon Sisilia

Matkan ajankohta
12.5.2025
-
18.5.2025
Vapaita paikkoja
Hinta
2380 €/hlö
Ilmoittaudu nyt

Matka kuuluisan komisario Montalbanon jalanjäljissä. Tutustumme Montalbanon barokkityyliseen Sisiliaan, jossa on useita Unescon maailmanperintökohteita. Kuljemme pienissä kylissä, suuremmissa sisämaan ja rantakaupungeissa sekä kalastajakylissä, ja nautimme Sisilian perinteisistä ruoista, viineistä ja tuoksuista. Sisilialaisten ystävieni avulla koemme unohtumattomia elämyksia!

Lentoaikataulu / Lufthansa:

12.5.2025 HELSINKI MUNCHEN 06:05 - 07:40 – MUNCHEN CATANIA 08:55-11:05 (alustava aikataulu)
18.5.2025 CATANIA FRANKFURT 17:20 - 20:00 -  FRANKFURT HELSINKI 21:50-01:15 ( +1 vrk alustava aikataulu)

Matkaohjelma

12.5.2025 Ma - Saapuminen Sisiliaan/Cataniaan ja Notoon

Lento Lufthansa Helsinki – Munchen – Catania, saapumisaika klo 11.05.

Kävely Cataniassa ja "Etna" aperiitivi keskustassa
Lähtö Notoon, majoittuminen tyylikkääseen hotelliin Notoon - Masseria degli Ulivi www.masseriadegliulivi.com
Lepoa. Alueelle tyypillinen tervetuloillallinen hotellissa.

13.5 Ti  - Vendicari ja Nero d'Avola

Aamiaisen jälkeen kävelyretki Vendicarin luonnonsuojelualueella, mahdollisuus lintujen tarkkailuun ja uintiin! Teemme kävelyretken rannalla, ja samalla tutustumme yhden Sisilian suurimpiin kuuluvien tonnikalan käsittelypaikkojen jäännöksiin (mahdollisuus noin kolmen tunnin kävelyretkeen). Ennen Notoon paluuta Nero d’Avola –viinin maistelua ruoan kanssa (lounas) viinitilalla. Paluu hotelliin, lepoa ja vapaa illallinen.

14.5 Ke - Montalbano I: Donnafugata, Modica ja Ragusa

Päivä on kokonaan Montalbanolle omistettu. Aamiaisen jälkeen suuntaamme Donnafugataan, jonka kaunis linna esittää sarjassa mafiapomo Balduccio Sinagran taloa. Vapaata aikaa. Luomujuustomaistelu pienella tilalla. Sieltä siirrymme Modicaan, toiseen barokkilaiseen keskustaan. Pysähtyminen Sisilian vanhimmassa suklaapuodissa, jossa voi maistella sisilialaisia cannoleita ja erilaisia suklaita. Viimeinen etappi on Ragusa, ja erityisesti sen vanhin ja kaunein osa eli Iblan alue. Pikkujunan kierros. Paluu hotelliin ja illallinen hotellin ravintolassa.

15.5 To - Noto - Caltagironen keramiikka ja pieni kokkauskurssi

Aamulla opastettu kierros Noton vanhassa kaupungissa. Lähtö n. klo 12 keramiikasta tunnettuun Caltagironeen, jossa opastettu kierros (pikkujunalla), käynti keramiikkapajassa ja pieni kokkauskurssi yksityisessä kodissa. Opimme valmistamaan kuuluisia arancineja, eli Montalbanon lempiruokaa. Runsas aperitiivi kodissa (illallinen) ja paluu hotelliin illan aikana.

16.5 Pe - Montalbano II: Marzamemi ja Siracusa: meri

Aamupäivällä lähdemme Porto Palo di Capopasseroon, paikkaan jossa Joonianmeri ja Välimeri kohtaavat. Kävelyä, minkä jälkeen siirrymme Marzamemin maalaukselliseen kalastajakylään (jossa on kuvattu joitakin Montalbanon kohtauksia) kalalounasta varten. Iltapäivällä suuntaamme Siracusaan: vierailu Ortigian vanhassa kaupungissa ja käynti upeassa Tuomiokirkossa. Vapaata aikaa. Paluu hotelliin.

17.5 La - Montalbano III: Scicli, koti ja lempiravintola

Ensimmäinen etappimme on upea barokki kaupunki, Scicli, jossa on Montalbanon poliisiasema. Kapupunkikierros. Matka jatkuu Montalbanon kotiin Punta Seccaan. Nautimme kalalounas Montalbanon lempiravintolassa ihaillen samalla merenrantaa (jos ravintola on kiinni, nautimme lounaan toisessa ravintolassa). Iltapäivällä paluu hotelliin ja vapaa aikaa.

18.5 Su - Paluu

Aamulla rauhallinen lähtö Cataniaan. Vapaa lounas hotellissa ja lähtö klo 14.00 lentokentälle. Lufthansan lento Catania – Frankfurt – Helsinki.
Saapumisaika klo 01.15 (+1vrk)

Hinta:

2380 eur/hlö 2hh; lisämaksu 1 hh 260 eur

No items found.
Hintaan sisältyy:
 • lennot
 • matkustajamaksut
 • kuljetukset
 • majoitus
 • aamiaiset
 • Paolon opastus
 • ohjelmassa mainitut ruokailut sisältäen viinit
 • käynnit vierailukohteissa
 • alv 24%
Hintaan ei sisälly:
 •   Matkavakuutusta
 •   Muita lisäpalveluja

Lisää aiheesta

Tutustu aiheeseen liittyviin kirjoituksiimme blogissamme.

Ei aiheeseen liittyviä kirjoituksia.