Opi italian kieltä ja uusia ruoanvalmistustapoja. Tutustu Toscanan ja Marchen ruokakulttuuriin, erinomaisiin viineihin ja oliivituotantoon. Ella Kannisen ja Paolo Pellein ystävät toivottavat sinut tervetulleeksi suussa sulavien maistiaisten kera. Kurssi sopii niinaloittelijoille kuin edistyneemmille opiskelijoille.
21.5.2025 Ke - Saapuminen Toscanaan
Aamulento klo 7.20 Roomaan (klo 9.45), josta bussilla kohti Toscanaa. Pysähdymme matkalla, jolloin mahdollisuus ruokailla. Majoittuminen Ellan kotikylän lähellä sijaitsevaan Tenuta di Sticciano- maatilahotelliin. Aperitiivi toscanalaiseen tapaan ja kevyt oppitunti ennen illallista. Tervetuliaisillallinen hotellissa.
22.5. To - Viinitila ja Ruokakurssi
Aamiainen ja kielikurssi. Vapaa aikaa hotellissa (vapaa lounas). Iltapäivällä (n. klo 14.00) käymme pienellä tilalla, jolla tuotetaan erinomaisia viinejä (viinimaistelu pikkupurtavan kera). Sen jälkeen suuntaamme kohti maatilaa jossa yhdessä kokkaamme toscanalaisen illallisen. Paluu hotelliin.
23.5. Pe - Tori ja San Gimignano
Aamiainen ja kielikurssi. Kielikurssin jälkeen lähdemme (n. klo 10.30) torille harjoittelemaan italian kieltä. Torilla myydään muun muassa vaatteita,juustoja, hedelmiä ja kodin tarvikkeita. Paluu hotelliin ja lepoa. Sitten menemme San Gimignanon (tai Certaldoon) keskiaikaiseen tornikaupunkiin. Vierailun jälkeen vapaa-aikaa. Jatkamme läheiselle tilalle, jolla tuotetaan tunnettua Vernaccia-viiniä. Maistelemme tilan antimia ja nautimme illallisen.
24.5. La - Matka Marcheen ja illallinen
Aamiainen. Bussikuljetus Toscanasta Ascoli Picenon kaupunkiin Marchen maakuntaan. Pysähtyminen matkalla, jolloin mahdollisuus ruokailla. Majoittuminen Palazzo dei Mercanti -hotelliin. Kevyt aperitiivi ja illallinen tyylikkäässä ravintolassa.
25.5. Su - Luomuviinitila ja Ruokakurssi
Aamiainen ja kielikurssi. Vierailu pienellä luomuviinitilalla. Opimme valmistamaan paikallista erikoisuutta Ascolin oliiveja, joita nautimme runsaan lounaan kera talon tapaan. Testaamme myös tilan erinomaista viinivalikoimaa. Paluu Ascoliinja vapaa-ilta.
26.5. Ma - Offida ja oliivipuristamo
Aamiainen ja kielikurssi. Matkalla keskiaikaiseen Offidan kaupunkiin pysähdymme oliivipuristamossa, jossa tutustumme koko valmistusprosessiin hedelmästä pulloon ja maistelemme erilaisia neitsytöljyjä. Buffetlounas italialaiseen tyyliin enoteekissä. Tutustumista Offidaan ja paluu Ascoliin.
27.5. Ti - San Benedetto ja kalalounas
Aamiainen. Lähdemme San Benedetto del Trontoon. Vapaa-aikaa ostoksille ja kaupunkiin tutustumiseen. Nautimme monipuolisen kalalounaan. Jatkamme Roomaan, josta lento klo 18.55 Helsinkiin laskeutuu klo 23.15.
HUOM
- Matka edellyttää hyvää liikuntakykyä, kävelemme esim.vanhoilla mukulakivikaduilla.
- Ella ja Paolo ovat seurassanne koko matkan ajan.
Tutustu aiheeseen liittyviin kirjoituksiimme blogissamme.