Puhu ja kokkaa italiaksi! 18.5. - 24.5.2026

Matkan ajankohta
18.5.2026
-
24.5.2026
Vapaita paikkoja
Hinta
2880 €/hlö 2hh
Ilmoittaudu nyt

Opi italian kieltä ja uusia ruoanvalmistustapoja. Tutustu Toscanan ja Marchen ruokakulttuuriin, erinomaisiin viineihin ja oliivituotantoon. Ella Kannisen ja Paolo Pellein ystävät toivottavat sinut tervetulleeksi suussa sulavien maistiaisten kera. Kurssi sopii niinaloittelijoille kuin edistyneemmille opiskelijoille.

Lennot

18.5.2026 Helsinki klo 7.20 Rooma klo 9.55
24.5.2026 Rooma klo 18.55 – Helsinki klo 23.15

Matkaohjelma

18.5.2026 Ma - Saapuminen Toscanaan

Aamulento klo 7.20 Roomaan (klo 9.45), josta bussilla kohti Toscanaa. Pysähdymme matkalla, jolloin mahdollisuus ruokailla. Majoittuminen Ellan kotikylän lähellä sijaitsevaan Tenuta di Sticciano- maatilahotelliin. Runsas aperitiivi toscanalaiseen tapaan ja kevyt oppitunti. Lepoa.

19.5. Ti - Viinitila ja Ruokakurssi

Aamiainen ja kielikurssi. Vapaa aikaa hotellissa (vapaa lounas). Iltapäivällä (n. klo 14.00) käymme pienellä tilalla, jolla tuotetaan erinomaisia viinejä (viinimaistelu pikkupurtavan kera). Sen jälkeen suuntaamme kohti maatilaa jossa yhdessä kokkaamme toscanalaisen illallisen. Paluu hotelliin.

20.5. Ke - Tori ja San Gimignano

Aamiainen ja kielikurssi. Kielikurssin jälkeen lähdemme (n. klo 10.30) torille harjoittelemaan italian kieltä. Torilla myydään muun muassa vaatteita,juustoja, hedelmiä ja kodin tarvikkeita. Paluu hotelliin ja lepoa. Sitten menemme San Gimignanon (tai Certaldoon) keskiaikaiseen tornikaupunkiin. Vierailun jälkeen vapaa-aikaa. Jatkamme läheiselle tilalle, jolla tuotetaan tunnettua Vernaccia-viiniä. Maistelemme tilan antimia ja nautimme illallisen.

21.5. To  - Matka Marcheen ja illallinen

Aamiainen. Bussikuljetus Toscanasta Ascoli Picenon kaupunkiin Marchen maakuntaan. Pysähtyminen matkalla, jolloin mahdollisuus ruokailla. Majoittuminen Palazzo dei Mercanti -hotelliin. Kevyt aperitiivi ja illallinen tyylikkäässä ravintolassa.

22.5. Pe - Luomuviinitila ja Ruokakurssi

Aamiainen ja kielikurssi.  Vierailu pienellä luomuviinitilalla. Opimme valmistamaan paikallista erikoisuutta Ascolin oliiveja, joita nautimme runsaan lounaan kera talon tapaan. Testaamme myös tilan erinomaista viinivalikoimaa. Paluu Ascoliinja vapaa-ilta.

23.5. La - Offida ja oliivipuristamo

Aamiainen ja kielikurssi. Matkalla keskiaikaiseen Offidan kaupunkiin pysähdymme oliivipuristamossa, jossa tutustumme koko valmistusprosessiin hedelmästä pulloon ja maistelemme erilaisia neitsytöljyjä. Buffetlounas italialaiseen tyyliin enoteekissä. Tutustumista Offidaan ja paluu Ascoliin.

24.5. Su - San Benedetto ja kalalounas

Aamiainen. Lähdemme San Benedetto del Trontoon. Vapaa-aikaa ostoksille ja kaupunkiin tutustumiseen. Nautimme monipuolisen kalalounaan. Jatkamme Roomaan, josta lento klo 18.55 Helsinkiin laskeutuu klo 23.15.

HUOM

- Matka edellyttää hyvää liikuntakykyä, kävelemme esim.vanhoilla mukulakivikaduilla.
- Ella ja Paolo ovat seurassanne koko matkan ajan.

No items found.
Hintaan sisältyy:
  • lennot Finnair Helsinki - Rooma - Helsinki
  • majoitus
  • 1hh lisämaksu 360 €
  • italiankielen oppitunnit ja opetusmateriaali
  • kokkauskurssit
  • ohjelmassa mainitut ruokailut (sis. viinit) ja käynnit vierailukohteissa
  • Paolon ja Ellan opastukset
  • Alv 25,5%
Hintaan ei sisälly:
  • matkavakuutusta
  • muita lisäpalveluja
  • kaupunkiveroja (city tax)

Lisää aiheesta

Tutustu aiheeseen liittyviin kirjoituksiimme blogissamme.

Ei aiheeseen liittyviä kirjoituksia.